Een werknemer is arbeidsongeschikt (diagnose burn-out) en de re-integratie loopt niet naar wens van de werknemer. De communicatie tussen partijen raakt ernstig verstoord en de bedrijfsarts stelt mediation voor. De mediation wordt gestart maar al snel trekt werknemer zich terug uit de mediation waardoor de re-integratie nog verder stagneert. Uiteindelijk belanden werkgever en werknemer zelfs bij de rechter en wordt het de werknemer aangerekend dat zij uit de mediation is gestapt en ook verder niet bereid was tot communicatie met de werkgever.
Bovenstaande zaak is maar een voorbeeld, maar hieruit blijkt het belang van communicatie tussen een werkgever en een werknemer en de verantwoordelijkheid die beide partijen dragen als het gaat om het oplossen van een tussen hen bestaand probleem. Mediation is een goed instrument om te praten over wat er nu echt leeft en hoe dat opgelost kan worden. Mediation biedt een omgeving waarin dat kan zonder dat wat daar gezegd is later tegen de ander gebruikt kan worden. Zie het dus als een extra mogelijkheid om het probleem op te lossen.
Zeker in het geval van mediation in arbeidszaken is de inzet van een gecertificeerd mediator mét kennis van het arbeidsrecht aan te raden omdat deze de (financiële) risico’s goed voor ogen heeft en partijen daardoor beter kan begeleiden in het vinden van een oplossing.
Wij hebben zo’n gecertificeerde en gespecialiseerde mediator in huis, dus als wij hierin iets kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op met Willemijn van den Bouwhuijsen !
’s-Hertogenbosch, 2 mei 2018
Neem direct contact op